Vad vi gör

Tooltech konstruerar och tillverkar kvalificerad produktionsutrustning till industrin. Vi har konstruerat och tillverkat produktionsutrustning i över 20 år. Vår unika kompetens och mångåriga erfarenhet av att konstruera och tillverka fixturer och produktionsverktyg gör oss till en ledande aktör inom området.

Avancerad maskinbearbetning och mätteknik

Vi är stolta över att våra tillverkade detaljer finns på många håll i världen. Allt ifrån titanbearbetade kompositbalkar till u-båtar på 4000m djup till detaljer i omloppsbanan runt jorden. Vår leveranssäkerhet, noggranna precision och kunskap om bearbetning av komplicerade detaljer gör oss till en mycket tillförlitlig partner för många krävande kunder. Vi har en egen CMM, (Coordinate Measuring Machine) som vi noggrant kontrollerar tillverkade artiklar i men även mäter in färdiga system i.

Fixturer och fixturering

Vi är en av Europas främsta aktörerna inom fixturtillverkning och konstruktion. Genom åren har vi konstruerat och tillverkat hundratals laserfixturer, bearbetningsfixturer, magnetfixturer. kontroll- och mätfixturer, svetsfixturer mfl.

TOOLTECH konstruerar och tillverkar fixturer av olika slag. Vår unika kompetens och mångåriga erfarenhet av att utveckla olika typer av fixturlösningar gör oss till en ledande aktör inom området. Under årens gång har vi utvecklat flera egna unika lösningar som idag är vår standard och ger dig som kund avancerad och beprövad teknik till en låg kostnad. Våra erfarna konstruktörer skräddarsyr ett helt koncept med utgångspunkt från er produkts geometri och därmed garanteras avsedd kvalitet och funktionalitet. Fixturerna utvecklas alltid i nära samarbete med dig som kund.

Automation- och Funktionslösningar/maskiner

Med vår långa erfarenhet av industriprocesser erbjuder vi dig som kund en komplett lösning, skräddarsydd för dina behov. Behöver du reducera flaskhalsen i din produktion eller behöver du förbättra kvalliten på processutfallet tar vi hand om det åt dig. Vid leverans medföljer komplett teknisk dokumentation samt CE-märkning enligt gällande direktiv. Cellen/maskinen eller utrustningen leveras komplett inklusive styrsystem, pneumatik och säkerhetscell vid behov.